Bijscholingen

Ons aanbod Bewijs van deelname Inschrijven Onze voorwaarden


Bewegingsexpressie in de kleuterklas


Bewegingsexpressie behoort tot het leerplan muzikale opvoeding en wordt op sommige scholen door kleuterleerkrachten en op andere scholen door LO leerkrachten die het mee in hun lessenpakket nemen, gegeven.

Bij bewegingsexpressie liggen de bewegingen niet vooraf vast, maar worden door de uitvoerder zelf gemaakt. Het zijn natuurlijke bewegingen van het lichaam, door iedereen uitgevoerd naar eigen maat en kunnen.

Hoe je als leerkracht deze bewegingsopdrachten voor 4- en 5-jarigen kan invullen staat in dit boek beschreven dat bij deze bijscholing aan bod komt. Drie leerkrachten met een expertise in bewegingsexpressie voor 4-5 jarigen bundelden hun beste lessen bewegingsexpressie en hier is het resultaat.

In de 25 beschreven themalessen kan je alle leerplandoelen voor de oudste kleuters terugvinden. Goed voor een heel jaar lesplezier waar de dansbewegingen van de kleuters centraal staan. Ze zullen doorheen het jaar op verschillende manieren leren hoe ze zelf een eigen dansverhaal maken met aandacht voor verschillende bewegingskwaliteiten.

Programma

Afval, Theater, Superhelden, Vouwblaadjes, Piraten, Hocus Pocus Pas, Ballonnen, Aquarium, Robots, Jij en ik!, Circus, Dino’s, Op glad ijs, Peter en de wolf, De zee, Verkeer, De muzikanten, Monsters, Zaadje in de wind, Onderwaterwereld, Clowns, Vogels, Cowboys en Indianen, Op wereldreis, De trein

Inschrijven


Inschrijven voor onze activiteiten kan uitsluitend via ons online inschrijvingsformulier, en op individuele basis. Dat wil zeggen: met opgave van volledige naam, adres, telefoonnummer, emailadres en geboortedatum.

Inschrijven kan hier


  • Doelgroep
  • Begeleiders van kleuters


  • Praktisch
  • Docent: Geert Leysen

    Voorzie sportieve vrijetijdskledij en aangepast schoeisel om te dansen.

    Bijdrage: € 35,00

    Didactisch materiaal ter plaatse te koop.