Bijscholingen


Ons aanbod Bewijs van deelname Inschrijven Onze voorwaarden


Dansant en muzisch met peuters


Dit is een muzisch en dansant aanbod naar peuters toe waarbij wij aandacht hebben voor alle eisen gesteld aan het dansen met peuters.

De natuurlijke beweging, wars? van elke gekunsteldheid. De peuterdans zal daarom ontspruiten uit de peuter zelf om langs de dansdocent om terug naar de peuter te gaan.

De dans is steeds geënt op een muzikale structuur, de peuterdans logischerwijze op het peuterlied. De peuterdans kan daarom beschouwd worden als een ideale methode om te leren bewegen op muziek, waarbij het voorbeeld van de ene stimulerend zal werken op de uitvoering van de anderen.

De peuterdans is één van de meest directe media om aan te zetten tot actief muziek beluisteren. Uit het luisteren naar het voorzingen door de lesgever, volgt het samen zingen en het gestalte geven aan de muzikale vormgeving door de beweging.

Het zien van de evolutie van andere kinderen, zet de peuter aan tot zelfactiviteit. Zelfs de meest passieve peuter wordt in de beweging meegenomen door de dansgenoten, waardoor hij onbewust mee aan 't dansen gaat. Het is precies het groepswerk dat deze impuls geeft.

Programma:
Gaap – Muizen - Nog meer muizen - S(pring), S(luip), S(tamp) en T(rippel)- Storm -Doe met ons mee - Vroem… tuutuut – Vliegreis - Zon – Knuffelgynmastiek – Pffff - Sporen volgen - Sporen maken – Stop… draai om - Tok


Inschrijven


Inschrijven voor onze activiteiten kan uitsluitend via ons online inschrijvingsformulier, en op individuele basis. Dat wil zeggen: met opgave van volledige naam, adres, telefoonnummer, emailadres en geboortedatum.

Inschrijven kan hier • Doelgroep
 • Begeleiders van peuters

 • Locatie en uren
 • wo. 03/01/2018
  14-17u - Schoten

  Danszaal Chara - Sint-Michielscollege
  Papenaardekenstraat 53, 2900 Schoten

 • Praktisch
 • Voorzie sportieve vrijetijdskledij en aangepast schoeisel om te dansen.

  Bijdrage: € 35,00

  Didactisch materiaal ter plaatse te koop.