Bijscholingen

Ons aanbod Bewijs van deelname Inschrijven Onze voorwaarden


Muziek bewerken


Als dansdocent kan je uiteraard niet zonder muziek. Danskant gaf reeds heel wat muziek uit dat kant en klaar is voor gebruik. Maar misschien wil je toch een eigen mix maken voor een choreografie dat je zo mooi vond, of misschien wil je tussenstukje uit een melodie verwijderen, of nog meer.
Audacity is een gratis digitale muziekbewerker waarmee u allerlei handige bewerkingen op geluidsbestanden uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan mengen, faden en speciale effecten.

In deze bijscholing kijken we specifiek naar de basisfuncties zoals geluidsbestanden aan elkaar koppelen en bijsnijden van nummers. Dat laatste is handig wanneer u een nummer van een (internet)radiostation hebt opgenomen en ongewild geneuzel aan begin en einde van de opname wilt verwijderen.

Audacity kan overweg met alle populaire geluidsbestanden, inclusief mp3. Maken van mp3tjes is echter niet mogelijk na alleen downloaden van Audacity; daarvoor moet u een eveneens gratis mp3-encoder downloaden met de naam Lame. Er is maar één bestandje nodig, namelijk lame_enc.dll. In de loop van deze bijscholing laten we u zien waar u dit bestand kunt downloaden en waar u het naartoe moet kopiëren.


     


Programma

Aan bod komt het werken met het programma Audacity, geluidsniveau voor meerdere nummers aanpassen, maken van een mix, digitaliseren, importeren en exporteren, effecten toevoegen en bewerken.

Inschrijven


Inschrijven voor onze activiteiten kan uitsluitend via ons online inschrijvingsformulier, en op individuele basis. Dat wil zeggen: met opgave van volledige naam, adres, telefoonnummer, emailadres en geboortedatum.

Inschrijven kan hier


  • Doelgroep
  • Voor iedereen vanaf 15 jaar


  • Praktisch
  • Wie dat wil kan zijn eigen laptop meebrengen, zo kan je de oefeningen ter plaatse mee uitvoeren. (wij zorgen voor software en oefenmateriaal)
    Bijdrage: € 35,00
    Opgelet: maximaal 8 deelnemers