Bijscholingen


Ons aanbod Bewijs van deelname Inschrijven Onze voorwaarden


Dansspetters

met Maria Speth


Dansspetters I, II en III met de focus op leeftijd 4 – 10 jaar, goed te volgen voor iedereen die er nog niet mee bezig is geweest.

Dansspetters voorziet in een behoefte aan praktisch dansmateriaal. Deze dansbundels bevatten een dansprogramma dat zowel structuur biedt als ruimte voor exploratie. Het programma is met name bedoeld als een richtlijn waarbinnen alle ruimte is voor eigen ideeën die samen met de kinderen kunnen worden uitgewerkt.

Elke dans heeft een achtergrond en een thema die aansluiten bij de leef- en belevingswereld van kinderen en waarin het speelse element en de eigen improvisatie een centrale plaats hebben. Dit zijn werkboeken voor iedereen die in zijn of haar werkveld met kinderen te maken heeft en die graag met ze wil dansen.

Dansspetters II zet de lijn die werd uitgezet in Dansspetters, verder door. Het kind aanspreken als creërend danser, zonder daarbij de bestaande structuren in te leveren, blijkt in de praktijk een zeer werkbare methode. Het programma van Dansspetters II is een mozaïek van muziek, dans, drama en beeldende elementen die elkaar ondersteunen en aanvullen.

Dansspetters III is een pleidooi voor het belang van het creatief proces.
Maak van een ‘probleem’ een uitnodiging, geen obstakel. Iets wat vraagt om onderzoek, om te bekijken, om in te graven en om en om te draaien in de wetenschap dat er meer dan één oplossing is. Een ‘probleem’ oplossen wordt op die manier een leermoment.

Maria Speth

Vakinhoudelijk ben ik sedert 20 jaar zowel aan het conservatorium te Maastricht als aan de Fontys Dansacademie werkzaam. Met ingang van september 2012 is de Fontys Dansacademie mijn vaste werkplek. Een boeiende plek overigens waar onderwijs voortdurend in beweging is.

Het docentschap staat in mijn werk centraal, waarbinnen stagebegeleidingen en dansprojecten in zowel het basis- als voortgezet onderwijs een essentiële rol spelen.

Daarnaast ben ik als freelance vakvrouw regelmatig te gast bij dansacademies, conservatoria, pedagogische instituten en het amateur danswerkveld zowel in het in binnen- en buitenland. Ook publiceer ik van tijd tot tijd in diverse vakbladen.

Mijn werk heeft me in aanraking gebracht met vele culturen, niet alleen op geografisch gebied maar ook in het werken met diverse doelgroepen; in de integratie met muziek en dans; of vanuit diverse invalshoeken. Dit houdt de nieuwsgierigheid gaande die ervoor zorgt dat innoveren, nieuwe paden inslaan en uitdagingen aangaan voor mij de drijfveer van mijn werk zijn.

De sprookjesdans, Het oerwoud, Hoi 't is vakantie, Schrumpie, Het circus, De heksenketel, De school is uit, Het wilde westen, Oor oor oor, Het spokenbal, Het ziekenhuis, Het poetslied, Cat dance, Nee nee ik wil niet meer, Klap/zitdans, De boeienkoning, Bas Ballon, Leentje Lint, KarelKwast en Neel Penseel (1), Karel Kwast en Neel Penseel (2), Ballendans, De douchedruppel, Offerdans, Woestijndans, House in the museum, De verffabriek, Oefenmuziek 1 tot 10.
Houten Klaas, De poppendokter, De kerstboom-mannetjes, Fred Stekske en Pieke Elastieke, Bon Ballon, Vladimir de Vlo & Co, De puzzeldans, Kapitein Bonkepoot, De kermis, Simeon’s website, Samen spelen, Feestfarm, De modeshow, Het **** sterren hotel, Hallodans, Game over, Dansen met voorzetsels, MOBIELtje, Dagdans, Alle hens aan dek I, Code 1,2,3, De vliegtuigjes, Alle hens aan dek II, Kauwgom, De schuifdeur, Cookin’ (oefenmuziek 1), Communicatie 1 (oefenmuziek 2), Communicatie 2 (oefenmuziek 3), Communicatie 3 (oefenmuziek 4), Pol-K (oefenmuziek 5), Op-maat (oefenmuziek 6), Spinswing (oefenmuziek 7)
Cadeau-inpakfabriek; Groeisels; Heb je even tijd; Spelen op straat; Dromendragers; Droomslierten; Dromenliedje (onderbouw); Dromenliedje (bovenbouw); Maandroom; Maffe droom; Nachtmerrie; Rare droom; REMslaap; Dromenkast; Dromengolf 1; Dromengolf 2; Dromengolf 3; Dromengolf 4; Dromengolf 5;

Grote schoonmaak; Magie-toverdrank; Magie-toverspreuk; Standbeelden; Stempelkussen; Inspektor IKS; Waterloo; Waterloo mars; De rotonde; Dance positional system; DPS 2; Doedellied; Doodling; Doodle oefenmuziek;

Het mengpaneel; Copy, paste, delete I; Copy, paste, delete II; Stretch & Match I; Stretch & Match II; The game; Schaduwen; In gesprek; 3Dee; Flits; Heart-Beat I; Heart-Beat II; Oefenmuziek 1 Walk; Oefenmuziek 2 Shake it!; Oefenmuziek 3 Freestyle; Oefenmuziek 4 Zapper


Inschrijven


Inschrijven voor onze activiteiten kan uitsluitend via ons online inschrijvingsformulier, en op individuele basis. Dat wil zeggen: met opgave van volledige naam, adres, telefoonnummer, emailadres en geboortedatum.

Inschrijven kan hier


  • Doelgroep
  • Begeleiders van 4-10 jarigen


  • Praktisch
  • Voorzie sportieve vrijetijdskledij en aangepast schoeisel om te dansen.

    Vergeet ook niet je picknick voor de lunchpauze!

    Bijdrage: € 65,00

    Didactisch materiaal ter plaatse te koop.