Danskant vzw

Danskant vzw

Stationsstraat 31/1, 2800 Mechelen

3 april 2017

Summer Dance Bootcamp

Zomerdansstage voor tieners met dagelijks les moderne dans en jazzdans en als aanvulling elke dag andere workshops (modern van Jordy (SYTYCD), ballet, compositie, hip hop, ragga,… ). De lessen worden gegeven door professionele dansdocenten, op verschillende niveau's. Ideaal om de zomer dansant in te zetten!

 

  • Een stage voor 12 tot 15 jaar
  • en een stage voor 16+

 

Wanneer: 3 juli 2017 9u tot en met 7 juli 2017 17u
Plaats: vormingscentrum Destelheide Destelheidestraat 66, 1653 Dworp
Bijdrage: €260 (volpension)

 

 

Danskampen

In ieder van ons zit wel een wereldreiziger en daarom gaan we deze week met jou op pad om de wereld te ontdekken. Onze reiskoffer zit gevuld boordevol knotsgekke activiteiten: via dans en spel verkennen we andere culturen en nemen we de verschillende continenten onder de loep.

Bijscholingen april 2017

provincie provincie provincie provincie provincie
Malle

Mechelen

Schoten

Hasselt Gent Wemmel Torhout

 

Onze bijscholingen richten zich tot leidinggevende personen (vanaf 15 jaar) in het jeugd- en jongerenwerk, opvoeders, dansdocenten, buurtwerkers, jeugdhuis animatoren, monitoren voor speelpleinwerking, jeugdatelier- en vakantiewerking, onthaalouders en begeleiders van buitenschoolse kinderopvang, leerkrachten, ....


Dans je taal

nieuw

 

taalprikkels met kleuterdans

 

Danskant vzw ontwikkelde het programma. “Dans je taal, Taalprikkels met kleuterdansen” een reeks leuke kleuterdansen waarbij we dansant de taalontwikkeling bij kleuters stimuleren!

 

  • za. 22/04/2017 Wemmel

 


Het grote balletpakket

nieuw

 

naar een nieuwe methodiek ballet bij kinderen van 8-12 jaar

 

De bijscholing ‘Het Grote Balletpakket’ reikt een nieuwe methodiek aan voor klassiek ballet bij kinderen van 8 tot 12 jaar. Het Grote Balletpakketboek tracht om de kaders van het klassiek ballet open te trekken en koppelde daaraan een concrete, didactische toolbox.

 

  • wo. 26/04/2017 Hasselt

 


Kinderfeestdansen

 

Wat denk je van een Toffe jongens polonaise, Braziliaanse carnavaldans, een heuse Eierdans, de verjaardagstwist, het Cadeautje, de Verjaardagsdans, de Pietengym, een Pakjesdans, de Doos vol dingetjes, de Schoorstenendans, de Kerstslingerdans, de Boomversierdans, Kaarsendans.

 

Kinderfeestdansen is een gevarieerd dansaanbod voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Hiervoor zijn nieuwe dansen ontworpen en bestaande kinderdansen omgebogen naar het thema feesten.

 

  • za. 11/03/2017 Torhout
  • wo. 22/03/2017 Hasselt

 


Kriebelbeentjes

 

Jaren ervaring met het dansen met kleuters, heeft bewezen dat beide uitingen nl. de individuele creatieve beweging en de groepsbeweging uitgaand van creatieve impulsen van de kleuters zelf, beide hun waarde hebben. Eigenlijk is de ene noodzakelijk om de andere tot volle ontplooiing te laten komen.

 

Kriebelbeentjes is een muzisch en dansant aanbod naar kleuters toe waarbij wij aandacht hebben voor alle eisen gesteld aan het dansen met kleuters.

 

  • za. 29/04/2017 Torhout

 

Dansdocentremix

nieuw

 


dansdocentDit deel is bestemd voor dansanimatoren en dansleiders van de bij Danskant aangesloten dansgroepen.
Ze draagt ertoe bij dat de cursisten dansles kunnen geven, volgens de Dans(k)ante methodiek.

De hoofddoelstelling is dan ook: De cursisten kunnen een correcte dansante dansles geven en zijn inzetbaar voor het uitvoeren van animatieprojecten binnen Danskant.

Dit opleidingsonderdeel bestaat uit 1 week (in internaatsverband), een stageles en één terugkomdag.

 

Danskant vzw © 1938-2017, Stationsstraat 31/1, 2800 Mechelen

info@danskant.be - www.danskant.be