Praktisch

Percussie We maken kennis met verschillende percussietechnieken aan de hand van Afrikaanse, Braziliaanse en tal van andere zowel etnische als moderne percussie-instrumenten.
Prijskaartje 125 euro per uur met een minimum van 375 euro. Deze prijs is all-in (lesgelden, verplaatsingskosten, gebruik van alle muziekinstrumenten)
Te voorzien Via de inrichter: proper lokaal met voldoende ruimte.

Deelnemers: sportieve vrijetijdskledij.

 

 

Berber (Arabische) Percussie vanaf 10 jaar

PW Berber1Laat je meeslepen in deze boeiende workshop van uiteenlopende Berber en buikdans ritmes. Ritmes vanuit de woestijn. Met een uitgekiende mix van Noord-Afrikaanse, Egyptische & Turkse darbouka’s, doumbeks, tombeks aangevuld met Arabische framedrums zoals de Riq, Tar, Tamborello, Daf en handpercussie met ondermeer Zills werken we naar een fascinerend buikdansritme ensemble toe.Doe een aanvraag

 

divider8

 

Ecopercussie 6 tot 12 jaar


ecopercussie Met petflessen, gardes, oude woks, potten en pannen, houten lepels, plastiek slangen, olie- of andere vaten en blikken dozen kan je al heel wat bereiken. Met een beetje oefening kom je tot een heuse symfonie. In onze workshop leer je hoe muzikaal je wel kan zijn met weggegooide of allerhande kapotte spullen die verloren liggen op zolder of in de kelder.

Welke materialen kan je gebruiken en wat heb je allemaal nodig om deze nieuwe instrumenten zelf te vervaardigen ? Alle praktische tips over diverse mogelijkheden kan je vernemen van Marc Smitt (professioneel percussionist en medewerker bij Danskant).Doe een aanvraag

 

divider8

 

Wereldpercussie workshop 6 tot 12 jaarwereldpercussie


  We maken kennis met verschillende percussietechnieken aan de hand van Afrikaanse, Braziliaanse en tal van andere zowel etnische als moderne percussie-instrumenten.

Doe een aanvraag

 

divider8

 

Olievatenpercussie 6 tot 12 jaar


olievatenpercussie Muziek als wapen tegen discriminatie. De zwarte jongeren uit Trinidad creëerden als tegenreactie tegen de overheid met bamboestokken en olievaten een krachtig slaginstrument... de olievatenpercussie was geboren.

Olievatenpercussie vind je zeer regelmatig bij percussieacts zoals Stomp en Mayumana of bij demonstraties, betogingen en evenementen allerhande. In deze sessie worden de deelnemers actief uitgenodigd om onder begeleiding ritmes en klanken aan te leren om uiteindelijk als een echte olievatenband een volledig nummer onder de knie te krijgen.Doe een aanvraag

 

divider8

 

Kleurige klanken met cajon en boomwhacker 6 tot 12 jaar


boomwhackers Doelstelling is de deelnemers op een speelse maar vindingrijke manier te laten kennismaken met de maar steeds populairder wordende Cajon en de melodische ritme plastic buizen genaamd Boomwhackers. Door beide te combineren kan je van eenvoudige tot complexe percussiewerkstukjes tot stand brengen in een breed klankenspectrum.

De cajon (spaans voor kist) komt oorspronkelijk uit Peru. Het is een houten percussie-instrument waarop zittend gespeeld wordt en lange tijd werd gebruikt in de Peruviaanse volksmuziek. In de jaren ’70 werd het geïntroduceerd door de percussionist van Flamenco-gitarist Paco De Lucia en verwierf er een vaste waarde in de flamenco muziek.

De cajon is ook een prima veelzijdig ritme-instrument dat in hedendaagse moderne muziek wordt toegepast in akoestische sessies.

Boomwhackers zijn precies tonaal gestemde ritme-instrumenten vervaardigd uit sterk kunststof materiaal. Kunnen onmiddellijk door iedereen bespeeld worden. Je kan er overal mee op slaan. De toonhoogte blijft steeds gelijk maar op elk speeloppervlak onstaat een andere klank. Slaat men de boomwhackers tegen elkaar ontstaat een akkoord.

Doe een aanvraag

 

divider8

 

Afrikaanse percussie 6 tot 12 jaar


Afrikaanse Percussie2021 In deze sessie worden de deelnemers helemaal ondergedompeld in stomende, aanstekelijke traditionele Malinké en Maskerdansritmes uit West Afrika. Hiervoor maken we gebruik van een behoorlijk uitgebreid percussie-instrumentarium met name djembe’s, doundouns, sabar’s, bougaroubou’s, kpanlongo’s (voorloper conga), dondo’s (talking drums)bellen, shekere, caxixi’s, rafia’s & Jujushakers.

 Doe een aanvraag

 

divider8

 

Percussie... taal van ritme en klank vanaf 6 jaar


taal djembe cajon Danskant biedt met dit nieuwe programma een zeer breed scala aan om je de taal van ritme en klank op een doeltreffende manier eigen te maken.

We voorzien een pallet van populaire percussie-instrumenten zoals: djembé & cajon, tamboerijnen en schudinstrumenten, maar ook alternatieve & eco-percussie instrumenten.

Je leert snel werken met de broodnodige correcte speeltechnieken van membrafoon als idiofoon percussie-instrumenten, met handen en kloppers en natuurlijk bekende wereldritmes en hun diverse toepassingen op bovenvermeld instrumentarium pakket.

Doe een aanvraag

 

divider8

 

Batucada Percussie vanaf 12 jaar


batucada percussie Batucada betekent letterlijk enkel slagwerk. Deze percussie-instrumenten ondersteunen de Samba. Het woord ‘Samba’ staat oorspronkelijk voor een uit Afrika naar Brazilië geëmigreerde kringdans. Deze zeer uitbundige en feestelijk klinkende workshop start met het verkennen van het Batucada instrumentarium. De hartslag begint op de kadans van de surdo’s (lichte bastrommels die bestaan uit sets van 2 en 3 draagbare trommels) die worden bespeeld met zachte klopper en hand.

Aanvullend met de caïxa’s (kleine lichte snaartommeltjes) en repinique’s (kleinere, maar diepere alt-trommels zonder snaren), tamborin (mini handtrommel bespeeld met een soort van kam of bamboestokje), de timbau (mengeling van djembé & timbale) en Pandeiro’s (grotere en droger klinkende handtrommels dan de klassieke tamboerijn).

De idiofone groep bestaat verder uit ganza’s (metalen schudkokers die voor de ‘swing’ zorgen), de agogo bells (2 helder resonerende bellen waarvan één hoog en één laag gestemde) en Tri-bells (3-ledig gestemde bellen).

In moderne Batucada ensembles wordt het instrumentarium verder nog uitgebreid met Sambago bells, Jam Blocks, Ago-sha’s (hybride instrumentjes bestaande uit een bell en shaker klankkast), Oneshot shakers en de Cuica – een occasioneel grappig klinkend percussie effect instrument), Cyclops shakers (hybride instrument waarbij men speeltechnieken van tamboerijn met shaker combineert). Traditionele Batucada grooves worden aangeleerd alsmede enkele krachtige breaks met vraag- & antwoord percussiespel.

Doe een aanvraag

 

divider8

 

Cubaanse Percussie vanaf 12 jaar


cubaanse percussie Met dit programma verkennen we de Latijns-Amerikaanse ritmewereld. We denken hierbij aan ritmes als Rumba, Bossa Nova, Merengue, Cha Cha Cha, (Argentijnse)Tango, Bachata. De bakermat van dit alles is Cuba. Hier vermengen de Afrikaanse ritmes zich met de passionele Spaans/Portugese ritmes en klanken tot een zeer eigen geheel. Deze exotische sfeer vraagt een heel ander instrumentarium. De basis wordt gemaakt met bongo’s, conga’s, claves, maracas, cowbell, guiro, cabasa en timbales. Maar kan zonder meer verder uitgebreid worden met de moderne One-shot en Ago-shashakers, cocktails shakers, diverse tamboerijnen, vibra-slap, bongo cajon,… .Tijdens deze intensieve oefennamiddag leren we deze speeltechnieken onder de knie te krijgen. Vervolgens creëren we de ritmes rond clavé en cascara ritme figuren.

Doe een aanvraag

 

divider8

 

Body Percussie PLUS vanaf 6 jaar


body percussie We vertrekken vanuit volgend standpunt: “met een minimum aan middelen een maximum aan klank behalen!” Alles begint met onze eigen percussie-instrumenten. Handen, voeten, dijen knieën, buik en stem vormen de basis. Maar we vullen ook aan met vooral wat kleinere en vreemdsoortige percussie instrumentjes en effecten die de zachtere klanken van ons lichaam kunnen aanvullen. Voeg daarbij nog wat ingrediënten uit beatbox en elementen uit improvisatietheater en dan weet je meteen waar die Plus voor staat.

Dit resulteert in een een zeer grappig, soms hilarisch, maar boeiend creatief en visueel interessant percussiestuk waar ook de heren en dames van ondermeer Stomp & Mayumana acts handig gebruik van maken.

Doe een aanvraag

 

 

contact2Als je twijfelt over welk percussieproject er voor jou groep nu het best geschikt is, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

 

Geen verrassingen !

In onze prijzen is alles inbegrepen (lesgelden, verplaatsingskosten en gebruik van een degelijke geluidsinstallatie die de dansdocent zelf meebrengt)

Zo gaat het in zijn werk

Danskant stuurt haar medewerkers uit voor minimaal drie dansuren. Dit wil zeggen dat je zowel met één groep drie uur kan dansen (uiteraard kan dit niet met kinderen) of je deelt de drie aansluitende uren op met verschillende deelnemersgroepen.

Een goede berekeningsformule is de volgende:

2,5 - 3 jarigen dansen 20 tot 25 minuten en daar tel je per bijkomend jaar ongeveer 5 minuten bij. Uit onze lange ervaring weten we dat dit een haalbare spanningsboog is.

Hoeveel ruimte heb je nodig ?

Als je weet hoe groot de groep is dan kan je deze berekening maken:

Aantal (deelnemers x 3 m²) = grootte zaal *

* Let op lengte en breedte moet je ongeveer even groot zien hier.

Stappenplan

nummers 2Kies uit ons aanbod, Boek docent en denk ook aan de doelgroep waarmee je wil werken. Animatie,Vorming, Percussie


nummers 3Nu kan je een project kiezen, alle informatie over elk project vind je op de afzonderpagina per project. Dit is ons aanbod: Boek een docent - Danskant komt naar je toe !


nummers 4Daarna doe je online een Aanvraag voor het gekozen dansproject en dit tenminste 8 weken voor de uiteindelijke datum van het project !


nummers 5Je zal van ons een schriftelijke bevestiging ontvangen die je ondertekend voor akkoord moet terug sturen. (pas dan is je aanvraag geldig !)


nummers 6Op de afgesproken dag zal een Danskant-docent het door jou gevraagde project komen brengen.


nummers 1Onze docent maakt een verslag op van de activiteit, waarna wij je een factuur sturen.
 

Binnenkort in dienstverlening

Kinderdans Wilrijk
wo 05 oktober 2022 13:00 - 17:00

Kinderdans Gent - KLIM
do 06 oktober 2022 15:30 - 18:00

Kinderdans - Tienen
do 06 oktober 2022 17:00 - 20:00

Hip Hop - Tienen
ma 10 oktober 2022 18:00 - 20:00

Kinderdans Gent - Sterrespits
di 11 oktober 2022 15:30 - 17:30

Kinderdans Wilrijk
wo 12 oktober 2022 13:00 - 17:00

Kinderdans Gent - KLIM
do 13 oktober 2022 15:30 - 18:00

Kinderdans - Tienen
do 13 oktober 2022 17:00 - 20:00

Vorming Kleuterdans - Hasselt
za 15 oktober 2022 10:00 - 13:00

Hip Hop - Tienen
ma 17 oktober 2022 18:00 - 20:00

Kinderdans Gent - Sterrespits
di 18 oktober 2022 15:30 - 17:30

Kinderdans Wilrijk
wo 19 oktober 2022 13:00 - 17:00

Contact

Danskant vzw

Quellinstraat 49
BE 2018 Antwerpen

  +32 3 204 1931
  info@danskant.be

Ondernemingsnummer:
  410.946.834
RPR: Antwerpen, afdeling Antwerpen

facebook grlink gryt grinsta grmail gr

Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

  • Vandaag: 1315
  • |
  • Gisteren: 1624
  • |
  • Week: 4299
  • |
  • Maand: 7438
  • |
  • Totaal: 1383032
Danskant logo transparant
80jaar
logo vlaamse overheid