Praktisch

Vorming Dat wil zeggen dat de dansdocent het programma (thema) aanleert met als doelstelling dat de deelnemers aan deze vormingsactiviteit daarna zelf aan de slag kunnen om dit dansprogramma door te geven.
Prijskaartje € 5 per deelnemer per begonnen uur (per sessie), EN minimum € 100 per uur. (minimaal € 300 in totaal)Deze prijs is all-in (lesgelden, verplaatsingskosten, gebruik muziekinstallatie).
Te voorzien Via de inrichter: proper lokaal met voldoende ruimte.

Deelnemers: sportieve vrijetijdskledij.

 

Ons vormingsaanbod richt zich tot leidinggevende personen (vanaf 15 jaar) in het jeugd- en jongerenwerk, opvoeders, dansdocenten, buurtwerkers, jeugdhuis animatoren, monitoren voor speelpleinwerking, jeugdatelier- en vakantiewerking, onthaalouders en begeleiders van buitenschoolse kinderopvang, leerkrachten, ...

Ervaring leert ons dat een kwalitatieve vormingsactiviteit minstens drie uren duurt. Inhoudelijk werken we aan twee belangrijke onderdelen: methodiek en programma.

Een belangrijke meerwaarde bij de vormingen van Danskant vzw is het didactisch materiaal. Wij hebben voor ELKE vorming een specifiek aanbod didactisch materiaal, muziek en beschrijvingen. Daardoor kunnen de deelnemers aan onze vormingen de volgende dag al zelf aan de slag met het aangeleerde programma!

 

Onze nieuwste programma's

Globe kids

O noso último

werelddansen voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Tijdens deze vormingssessie komt een selectie van volgende dansen aan bod:


Boerenkermis - Vlaanderen, Ciuleandra - Roemenië, Dokter Grijzenbaard - Vlaanderen, Drag mi-e jocul Românesc - Roemenië, Dusty Bob’s Jig - USA, Een, twee, drie, vier, hoedje van papier, EL ball de la civada - Catalonië, Farkas Játék - Hongarije, Feciorească de pe Mureș - Transsylvanië, Hiraita hiraita - Japan, Ik heb de zon zien zakken in de zee, La Badoise - Frankrijk, Klezmer - Jiddisch, Neda Grivna - Servië, Pera Stous Pera Kambous - Griekenland, Samoth - Israël, Saco una Manito - Spanje, Sansa Kroma - Ghana, The Bunny Hop - USA, Thoho Mahada - Zuid- Afrika

Empompie, poedenie

werelddansen voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Tijdens deze vormingssessie komt een selectie van volgende dansen aan bod:

cd empompie poedenieBlauw Garen En Koperdraad, Ciceliukē Marceliukē - Litouwen, Durham Reel - Engeland, Empompie, poedenie, poedenoschka, Epo I Tai Tai ē - Maori , Hamishpacha Sheli - Israël, Handjes draaien koekkebakkevlaaien, Hop paardje hop, Ik heb een roosje in mijn hand, Ja posijah repu - Kroatië, Jocul măştilor - Roemenië, Ikkeltje Kramikkeltje, Lief klein konijntje, Salcioara - Roemenië, Shetland Wedding dance - Schotland, Sirtaki Ta Dakria - Griekenland, Tant Hessie Se Wit Perd - Zuid-Afrika, La chaîne - Quadrille des lanciers, Virginia Reel - USA, Zeg Roodkapje waar ga je heen

 

Pedagogische studiedag

ventjes180x180 1Danskant stak veel tijd en energie in het ontwikkelen van een unieke methodiek om kinderen muzisch en dansant te begeleiden. Deze methodiek willen we graag delen met alle leerkrachten van jullie school.

Een muzische en dansante pedagogische studiedag

Dit is ons aanbod. Danskant vzw ontwikkelde een eigen en unieke methode om met kinderen te dansen. “Dans, beweging en muziek” is onze slogan, en dat komt duidelijk aan bod tijdens een sessie met Danskant.

Peuters Kleuters Kinderen 6 tot 12 jaar Tieners Doe een aanvraag

 

divider8

 

Dansant en muzisch met peuters

ventjes180x180 2Dit is een muzisch en dansant aanbod naar peuters toe waarbij wij aandacht hebben voor alle eisen gesteld aan het dansen met peuters.

De natuurlijke beweging, wars? van elke gekunsteldheid. De peuterdans zal daarom ontspruiten uit de peuter zelf om langs de dansdocent om terug naar de peuter te gaan.

De peuterdans is één van de meest directe media om aan te zetten tot actief muziek beluisteren. Uit het luisteren naar het voorzingen door de lesgever, volgt het samen zingen en het gestalte geven aan de muzikale vormgeving door de beweging.

Peuters Doe een aanvraag

 

divider8

 

Aan de slag met Dansspetters bij kleuters

ventjes180x180 3Dansspetters voorziet in een behoefte aan praktisch dansmateriaal. Deze dansbundels bevatten een dansprogramma dat zowel structuur biedt als ruimte voor exploratie. Het programma is met name bedoeld als een richtlijn waarbinnen alle ruimte is voor eigen ideeën die samen met de kinderen kunnen worden uitgewerkt.

Elke dans heeft een achtergrond en een thema die aansluiten bij de leef- en belevingswereld van kinderen en waarin het speelse element en de eigen improvisatie een centrale plaats hebben. Dit zijn werkboeken voor iedereen die in zijn of haar werkveld met kinderen te maken heeft en die graag met ze wil dansen.

Kleuters Doe een aanvraag

 

divider8

 

Werelddans voor kleuters

ventjes180x180 4Kleuters leven vooral nog in hun kleine "ik-kringetje". Geheel eigen aan hun leeftijd. Toch staan kleuters ook open voor het ontdekken van nieuwe dingen.

Met het programma "Werelddans voor kleuters" willen we die honger nog verder aanwakkeren en aanmoedigen. Het programma biedt niet enkel dansen van over de hele wereld met hun eigen vormen en bewegingen maar ook muziek met allerlei klanken en ritmes, die soms ver af staan van de commerciële deuntjes die op onze kleuters worden losgelaten.

"Werelddans voor kleuters" is dus een totaalervaring, met een aanbod van dansen die zeer toegankelijke en uitnodigend zijn voor onze kleuters.

Kleuters Doe een aanvraag

 

divider8

 

Kinderdans

ventjes180x180 5De kinderdans is één van de technieken (en waarschijnlijk één van de sterkste!) waarover de opvoeding beschikt als tegengif tegen de om zich heen grijpende tendens om alles passief te ondergaan. Door de verdere technische evolutie ontsnapt ook het kind niet aan deze strekking, die een ontaarding betekent van de menselijke persoonlijkheid. Het kind trekt zich graag terug in zijn eigen wereld van fantasie en illusie.

En, kinderdans wil mondiale vorming, wereldoriëntatie en wereldburgerschap bij kinderen promoten. Mondiale vorming is een gemeenschappelijke noemer voor activiteiten en thema’s over internationale verhoudingen en ontwikkelingseducatie, vredeseducatie, mensenrechteneducatie, duurzame ontwikkeling en interculturaliteit.

Kleuters Kinderen 6 tot 12 jaar Doe een aanvraag

 

divider8

 

Streetdance en hiphop voor kinderen van 6 tot 12 jaar

ventjes180x180 6Ieder van ons heeft al wel eens hiphop op TV gezien.
De hiphopdans is ingebed in een hele jongerencultuur die samenhangt met typische kledij, muziek, graffiti....

De leuze van elke hiphopper : Be funky, get loose and enjoy yourself on the rythm. Bij hiphopdans heeft men een aantal basissteps waarrond men kan variëren in tijd, kracht en ruimte. Hierdoor kan men verschillende stijlen onderscheiden die weer samenhangen met de bijhorende muziekstijl ( R&B, hiphop, soul, funk, rap, acidjazz, triphop).

Bij al deze dansvormen staan isolatietechnieken( techniek waarbij je lichaamsdelen geïsoleerd laat bewegen bv. electric-boogie ), polymetriek (meerdere delen van het lichaam bewegen tegelijk doch onafhankelijk van elkaar) en solistische improvisaties centraal.

Het spreekt voor zich dat het improviseren op een zeer speelse manier wordt aangebracht die afgestemd is op het niveau van de kinderen.

Kinderen 6 tot 12 jaar Doe een aanvraag

 

divider8

 

Schoolfeestdansen

ventjes180x180 7Het is niet eenvoudig om elk jaar een mooi schoolfeest in elkaar te steken. Het vergt heel wat inspiratie en tijd.

Danskant heeft intussen een jarenlange ervaring in het vormgeven van schoolfeesten. In deze Workshop vorming kiezen we voor het dankbare thema ‘Met de hele school de wereld rond’. Er is een aanbod voor elke leeftijd. Een aanbod waarbij dansplezier vooraan staat maar tevens met zorg voor het “attractieve”. Deze Workshop vorming zorgt ervoor dat uw schoolfeest internationale allures krijgt. Aankleding en randactiviteiten kunnen dit nog eens extra in de verf zetten.

Kleuters Kinderen 6 tot 12 jaar Doe een aanvraag

 

divider8

 

Dansprogramma's

ventjes180x180 9Danskant heeft een zeer ruim aanbod aan kant-en-klare dansprogramma's, voor elke leeftijdsgroep. De programma's werden door ons uitgegeven als didactische uitgaven met muziek, dansbeschrijvingen en methodieken.
 
 Deze programma's kunnen we allemaal aanbieden in een workshop vorming.
Ervaring leert ons dat een kwalitatieve vormingsactiviteit minstens drie uren duurt. Inhoudelijk werken we aan twee belangrijke onderdelen: methodiek en programma.

Peuters Kleuters Kinderen 6 tot 12 jaar Tieners Bekijk alle programma's

 

 

 

contact2Als je twijfelt over welk dansproject er voor jou groep nu het best geschikt is, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

 

Geen verrassingen !

In onze prijzen is alles inbegrepen (lesgelden, verplaatsingskosten en gebruik van een degelijke geluidsinstallatie die de dansdocent zelf meebrengt)

Zo gaat het in zijn werk

Danskant stuurt haar medewerkers uit voor minimaal drie dansuren. Dit wil zeggen dat je zowel met één groep drie uur kan dansen (uiteraard kan dit niet met kinderen) of je deelt de drie aansluitende uren op met verschillende deelnemersgroepen.

Een goede berekeningsformule is de volgende:

2,5 - 3 jarigen dansen 20 tot 25 minuten en daar tel je per bijkomend jaar ongeveer 5 minuten bij. Uit onze lange ervaring weten we dat dit een haalbare spanningsboog is.

Hoeveel ruimte heb je nodig ?

Als je weet hoe groot de groep is dan kan je deze berekening maken:

Aantal (deelnemers x 3 m²) = grootte zaal *

* Let op lengte en breedte moet je ongeveer even groot zien hier.

Stappenplan

nummers 2Kies uit ons aanbod, Boek docent en denk ook aan de doelgroep waarmee je wil werken. Animatie,Vorming, Percussie


nummers 3Nu kan je een project kiezen, alle informatie over elk project vind je op de afzonderpagina per project. Dit is ons aanbod: Boek een docent - Danskant komt naar je toe !


nummers 4Daarna doe je online een Aanvraag voor het gekozen dansproject en dit tenminste 8 weken voor de uiteindelijke datum van het project !


nummers 5Je zal van ons een schriftelijke bevestiging ontvangen die je ondertekend voor akkoord moet terug sturen. (pas dan is je aanvraag geldig !)


nummers 6Op de afgesproken dag zal een Danskant-docent het door jou gevraagde project komen brengen.


nummers 1Onze docent maakt een verslag op van de activiteit, waarna wij je een factuur sturen.
 

Binnenkort in dienstverlening

Folk- en werelddansen - Zedelgem
do 01 september 2022 13:00 - 16:00

Hip Hop - Tienen
ma 12 september 2022 18:00 - 20:00

Kinderdans Gent - Sterrespits
di 13 september 2022 15:30 - 17:30

Kinderdans Wilrijk
wo 14 september 2022 13:00 - 17:00

Kinderdans Gent - KLIM
do 15 september 2022 15:30 - 18:00

Kinderdans Tienen
do 15 september 2022 17:00 - 20:00

Folk- en werelddansen - Zedelgem
vr 16 september 2022 20:00 - 22:00

Hip Hop - Tienen
ma 19 september 2022 18:00 - 20:00

Kinderdans Gent - Sterrespits
di 20 september 2022 15:30 - 17:30

Kinderdans Wilrijk
wo 21 september 2022 13:00 - 17:00

Kinderdans Gent - KLIM
do 22 september 2022 15:30 - 18:00

Kinderdans Tienen
do 22 september 2022 17:00 - 20:00

Contact

Danskant vzw

Quellinstraat 49
BE 2018 Antwerpen

  +32 3 204 1931
  info@danskant.be

Ondernemingsnummer:
  410.946.834
RPR: Antwerpen, afdeling Antwerpen

facebook grlink gryt grinsta grmail gr

Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

  • Vandaag: 1325
  • |
  • Gisteren: 1459
  • |
  • Week: 4142
  • |
  • Maand: 14000
  • |
  • Totaal: 1301724
Danskant logo transparant
80jaar
logo vlaamse overheid